Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Wedstrijden

Kunstbende:

Al meerdere jaren op een rij nemen we succesvol deel aan Kunstbende.

 

Dance.Impact:

 

Achtste editie Dance.Impact 2012

Grote Compagnie won met “Zoefff!”, een choreografie van Vania D’Angelo & Merel Vercoutere de 8ste editie van Dans.impact in CC Ter Dilft in Bornem. Hierdoor mogen we ons in 2012-2013 ambassadeur van de hedendaagse dans in Vlaanderen noemen.

Op zondag 22 april 2012 vond in Bornem de achtste editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit heel Vlaanderen en Brussel. Folle et Fou uit Meulebeke kreeg van de jury de eretitel toegekend van ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen 2012-2013’.

Zes groepen doorstonden de preselectie en stonden op het podium van cc Ter Dilft in Bornem: Junior Company (Terpsichore, Bornem), Dansstudio Indigo (Roeselare), Cie-IT (Dancelot, Brugge), Tokati (Broechem), Izegemse Dansacademie (Izegem) en Folle et Fou (Meulebeke).

De jury, bestaande uit Joke Quaghebeur (voorzitter), Katja Pire, Marc Goossens, Jennifer Regidor en Filip Van Huffel oordeelde over de choreografieën. Ze beloonde Cie-IT met een eervolle vermelding voor hun vakmanschap, maar gaf uiteindelijk de titel aan Folle et Fou uit Meulebeke voor ‘Zoefff!’, een creatie van Vania D’Angelo & Merel Vercoutere. Zij mogen zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen’ noemen.

Vierde editie Dance.Impact 2008

Grote Danscompagnie won met “aan/uit”, een choreografie van Evelien Lobbens en Vania D’Angelo de 4de editie van Dans.impact in CC Ter Dilft in Bornem. Hierdoor mogen we ons in 2008-2009 ambassadeur van de hedendaagse dans in Vlaanderen noemen. Met dit kwaliteitslabel krijgen we de kans om ons in binnen- en buitenland sterker te profileren voor optredens op festivals en cultuur-evenementen.

 

Sterrensportclub:

We werden in 2007 ook bezegeld als 6-sterrensportclub van BLOSO.